Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici proglasila 29. listopada Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine povodom ubojstva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, održanoj na inicijativu federalnog ministra unutarnjih poslova, povodom mučkog ubojstva časnih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, koji su živote položili obavljajući teški i odgovorni posao, štiteći ljudske živote, imovinu građana i pravni poredak naše zemlje, 29. listopada 2018. godine proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine dužne su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, navodi se u priopćenju iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, prenosi Fena.

(www.jabuka.tv)