U povodu proslave  Prečistoga Srca Marijina, u subotu, 22. lipnja u crkvi Prečistoga Srca Marijina u Kovačima središnju svetu misu u 11 sati predslavit će mjesni biskup. mons. Ratko Perić koji će ujedno blagosloviti novoobnovljenu crkvu u Kovačima.  Uoči svete mise bit će upriličena procesija uz pjevanje Gospinih litanija.

Iz Župnoga ureda u Tomislavgradu navode da će na parkiralištu u blizini crkve, nakon misnoga slavlja, biti postavljen šator gdje će biti i zakuska za vjernički puk. Stoga se pozivaju domaćice da za ovu prigodu pripreme domaća jela: kruh, kolače, pite i druga peciva.

Valja napomenuti da su župljani pod vodstvom župnika fra Slavena Brekala i pod budnim okom duvanjskog kipara Ilije Skočibušića, koji je zadužen za umjetničko-liturgijski dio crkve, zadnjih dana bili intenzivno angažirani na završnim radovima i unosu oltara u crkvu. To je u svakom pogledu bio vrlo zahtjevan posao jer je novi kameni oltar težak više od 6 tona.

Sve u svemu, vrijedan je to i bitan događaj za našu župnu zajednicu, a posebno za vjernički put u Kovačima, Ponoru i Tubolju. Za očekivati je stoga da će u subotu kovačka crkva i dvorišni prostor biti ispunjeni do posljednjeg mjesta.

Tomislavcity

Foto: MZ Kovači/Tubolja i Tomislavcity