Sinoć oko 22:15 sati u neposrednoj blizini naselja u Žegaru u Bihaću došlo je do sukoba između veće grupe migranata, u kojem su dvije osobe ubijene, 10 ih teško ozlijeđeno, a osmero lakše, javlja Klix.ba.

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije, Ale Šiljdedić, incident je prijavila uznemirena mještanka, a sukob se dogodio iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gdje zapravo migranti imaju “divlje” šatorsko naselje koje im je prijelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj.

– Odmah po dojavi naše policijske patrole izašle su na mjesto događaja i u tom trenutku je zatečeno između 70 i 80 migranata koji su iznosili i ozlijeđene. Radi se o sukobu grupe migranata iz Afganisatana i Pakistana. Svi ozlijeđeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat, tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konzultaciji s tužiteljem potvrđeno je da se radi o kaznenom djelu ubojstva – kazao je Šiljdedić za Klix.ba.

Dodao je kako će policija raditi na uviđaju, ali da istragu dodatno otežava pretpostavka da su migranti koji su sudjelovali u sukobu vjerovatno pobjegli kroz šumu koja je u blizini.

– Sada ćemo najvjerovatnije trebati pretraživati taj teren i vršiti potragu kako bismo ih sve pronašli. Mjesto na kojem su se sukobili nije naseljeno, riječ je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti – poručio je Šiljdedić.