Djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad proveli su radno i slavljenički Međunarodni dan koji se obilježava na dan njihovog zaštitnika – svetog Florijana, izvodeći pokaznu vježbu gašenja požara.

Vježba gašenja odrađena je izvan grada, a svi zainteresirani mogli su vidjeti kako se priprema i upotrebljava vatrogasna oprema u situacijama kada se spašava, evakuira i zbrinjava pri požaru, kazao je Feni zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević.

Nakon vježbe uslijedio je defile s vozilima kroz grad.

Prema Jurčevićevim riječima, tijekom ove godine tomislavgradski vatrogasci imali su 72 intervencije, a najviše njih odnosilo se na šumske požare.

Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Tomislavgrad čini devet djelatnika, a od voznog parka posjeduju tri vatrogasne cisterne te po jedno tehničko i terensko vozilo s opremom za šumske požare.

– Svi djelatnici ove vatrogasne postrojbe su educirani i kvalitetno obučeni za rad, a prilikom intervencija opremljeni su osobnom zaštitnom opremom za šumske požare kao i opremom za gašenje objekata – istakno  je Jurčević.

Nakon pokazne vježbe uslijedilo je druženje, a za ovu prigodu duvanjske vatrogasce posjetio je i općinski načelnik Ivan Buntić i predsjedniki OV-a Ilija Papić uputivši im čestitku za Međunarodni dan vatrogasaca.
Fena/Tomislavcity