U organizaciji Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije danas je u Tomislavgradu održano četvrto druženje bivših tenkista, pripadnika raznih oklopnih postrojbi Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane.

Kod spomen-obilježja u Tomislavgradu u 11 sati okupljene je kratko pozdravio ratni zapovjednik tomislavgradskih tenkista Mijo Šteko, nakon čega su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Domovinskome ratu, te održana minuta šutnje i molitva za stradale. Uz branitelje nazočni su bili i predstavnici općine Tomislavgrad, kao i Hercegbosanske županije.

Izvedbama domoljubnih pjesama te Lijepe naše program su uveličali članovi puhačkoga orkestra Matice hrvatske Tomislavgrad, predvođeni profesorom Ivanom Radošem.

Nakon zajedničkog fotografiranja kod spomen-obilježja s ratnim zastavama postrojbi, svi okupljeni su pozvani na zajednički ručak i cjelodnevno druženje koje je nastavljeno kod šumarske kuće u Grlima.

Ovo je događaj koji iz godine u godinu privlači i okuplja sve više hrvatskih branitelja iz Republike Hrvatske i BiH, stoga organizatori zaslužuju najveće ocjene za izniman rad i trud oko pripreme i provedbe cijeloga događaja.

Više pročitajte i pogledajte na: mandino-selo.com