U finalnoj večeri ovogodišnjeg Pub kviza, Caffe bar Bulin uz brojne posjetitelje sinoć je ugostio i četiri najbolje ekipe iz kvalifikacijskih večeri. Za ekipu Ajnšpric nastupali su: Slaven Malikanović, Srđan Malikanović, Marijan Lozančić i Slaven Smoljo (Damir Mršo ovu večer nije sudjelovao). Boje UTD-a branili su: Igor Krišto, Branimir Mašić, Marko Mašić, Marko Stanić i Joško Zvonar (umjesto Ante Bokanovića). Bez promjena u sastavu bili su Jazavci: Ivan Tomić, Ljuban Tomić, Ivan Ćurčić, Robert Tomić i Toni Prljević, kao i Mikrofonija: Milan Vukadin, Ivan Milić, Zvonimir Kelava, Ivan Kelava i Filip Perković.

Na početku druženja okupljene je u ime organizatora (Caffe bara Bulin i Hrvatskih zvona) pozdravio Krešimir Tabak i zahvalio svima što vlastitim interesom daju doprinos zabavno-poučnim večerima, natjecateljima čestitao na odvažnosti te dodao kako su svi koji se nalaze u finalu pokazali da znaju, a tko će večeras pokazati najviše i kome će sreća biti naklonjena ostaje vidjeti. Svima je poželio vedro čelo, mirnu ruku i dobru koncentraciju te se vratio u ulogu promatrača, a mikrofon prepustio Nikolini. Nadmetanje najboljih u znanju moglo je krenuti.

Nakon prvog kruga i šarenila pitanja, od crtanih filmova do svjetskih opera, na vodeće mjesto s 10 bodova pozicionirala se Mikrofonija. Bod manje imali su Jazavci i UTD, a pobjednici prve večeri (Ajnšpric) krenuli su s 8.

Drugi krug samo je pojačao uzbuđenje, jer Ajnšpric nadoknađuje nešto lošiji start i s 12 bodova u drugom krugu dolazi na okruglih 20, koliko je imala i Mikrofonija. Jazavci nakon drugog kruga imaju 18, a UTD 16, ništa što se ne može nadoknaditi.

U trećem krugu najviše osvajaju brišnjički mladići – 12 te sada imaju ravnih 30, isto kao i Ajnšpric, a ekipa koju predvodi Milan Vukadin po drugi put večeras izbija na čelo s 31 bodom. Ekipa UTD s 25 bodova čeka priliku za priključak samom vrhu.

Uslijedio je predah, hlađenje glave, međusobno bodrenje suigrača, a nakon toga i nastavak u kojem je bubanj izbacio novih 15 pitanja u rasponu od popularnih serija do zgoda iz života svetaca. U četvrtom krugu Jazavci podbacuju i osvajaju 8  bodova, što je ukupno 38, Ajnšpric se s 11 bodova iz ovoga kruga penje na 41 koliko ima i Mikrofonija. UTD s 11 bodova ne uspijeva nadoknaditi deficit iz prethodnih kola.

Posljednjih 15 pitanja, dubok udah kod svih ekipa i završno brojanje. UTD s 9 bodova u petom krugu ostaje četvrti, Jazavci najbolji u ovom krugu s 11 bodova dolaze na 49 koliko je na kraju imala i Mikrofonija, a kupreški meštri s 10 bodova dolaze na 51, čime osiguravaju prvo mjesto i ostavljaju dvije duvanjske ekipe da se bore za srebro. U kvizaškom pripetavanju prvo pitanje zna Mikrofonija, ali znaju i Jazavci. Nakon toga dolazi pitanje o Nikolaju Pešalovu, koji je Hrvatskoj donio olimpijsko zlato, a brišnjičanima donosi kvizaško srebro.

Na kraju službenog dijela uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada, koje je uručio Tomislav Papac. U dijelu večeri predviđenom za zajedničko druženje povela se rasprava oko pitanja i odgovora, u čemu se natjecateljima pridružila i publika.

Dio sinoćnje atmosfere možete pogledati u fotogaleriji.

Hrvatska zvona/Tomislavcity