Danas je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu doktorirao lic. theol. fra Ante Bekavac. Tema doktorskog rada bila je: “Izvori moralne spoznaje u svjetlu nauka Drugoga vatikanskog koncila”, a doktorski rad obranio je pred povjerenstvom: prof. dr. sc. Stjepan Baloban, predsjednik; izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, vanjski član te prof. dr. sc. Tonči Matulić, mentor-član.

Važan je to događaj za ovoga našeg sumještanina, profesora i znanstvenika, ali i za mnogobrojne Mrkodoljane koji žive i rade u Zagrebu i koji su se danas okupili i nazočili obrani doktorskoga rada.

Doktoru fra Anti Bekavcu čestitamo, i odavde s ove naše visoravni pozdravljamo njega i sve Duvnjake, a posebno ponosne Mrkodoljane i s radošću prenosimo sve uspjehe naših ljudi razasutih diljem svijeta. 

Za sve one koji nisu znali za ovoga našega novopočenog doktora znanosti, prenosimo kratku biografiju objavljenu na službenim stranicama Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu: 

Ante Bekavac rođen je 12. studenog 1973. godine u Tomislavgradu, BiH, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Franjevačku klasičnu gimnaziju završio je u Sinju i Ljubuškom 1995. godine. Filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine. Poslijediplomski sveučilišni studij licencijata i doktorata upisao je 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2012. godine zaposlen je kao asistent pri Katedri moralne teologije. Magistrirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2016. godine s temom Istraživanje suvremenog stanja moralnih izvora kao izazova moralnoj teologiji nadahnutoj koncilskom obnovom (Exploring the Contemporary State of Moral Sources as Challenge of Moral Theology Inspired by the Renewal Requierd by Vatican II).

 

 

 

Tomislavcity/KBF

Foto: Zvonko Meštrović

Više fotografija pogledajte u galeriji.