U povodu nezapamćene tragedije u Tribistovu kod Posušja kojoj je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom, Zapadnohercegovačka županija proglasila je tri dana žalosti.

Na izvanrednoj sjednici Vlade ZHŽ-a koja je održana danas (petak, 1. siječnja) donesena je odluka o proglašenju 3 (tri) dana žalosti u Zapadnohercegovačkoj županiji u povodu nezapamćene tragedije na prostoru općine Posušje, gdje je tragično preminulo osam mladih osoba.

Danima žalosti na prostoru Zapadnohercegovačke županije proglašeni su 2., 3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak). Članovi Vlade ZHŽ-a uputili su izraze sućuti obiteljima tragično preminulih.

Također je i Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 4. siječnja Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom tragedije u mjestu Tribistovo u općini Posušje.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH.

Medijske kuće na teritoriji FBiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, priopćeno je iz Vlade FBiH.