Dana 30.4.2021. godine, tijekom dva termina, u konferencijskoj dvorani Hotela B&M u Livnu održana je edukacija o dijabetesu za prosvjetne i odgojne djelatnike u HBŽ-u.

Spomenutome su potporu dala ministarstva zdravstva i prosvjete te Vlade HBŽ-a koja je izdvojila potrebna sredstva za nabavku 11 mini hladnjaka i 11 Glukagon injekcija, (injekcija koja jedina spašava ŽIVOT djetetu kad nastupi dijabetička-šećerna koma ).

Osobnim zalaganjem, ministrica prosvjete gđa. Gordana Nakić doprinijela je da na prvoj organiziranoj edukaciji udruge „Krug“ o dijabetes tip1 na području naše HBŽ-a sudjeluje 74-ero djelatnika njenoga resora.

Ministar zdravstva, gosp. Momčilo Bajić je na prezentaciji projekta pod nazivom „Edukacija prosvijetih i odgojnih djelatnika” ponudio financiranje troškova nabavke mini hladnjaka i Glukagon injekcija, a koje je Vlada HBŽ-a potvrdila na sjednici održanoj 6.5.2021. godine u cjelokupnome iznosu.

Uz potporu ova dva ministarstva, projektu su se pridružila i gradska vijeća: Livna, Tomislavgrada, Bosanskoga Grahova i Kupresa te Zavod za zdravstveno osiguranje HBŽ-a i to uplatom novčane pomoći na tekući račun Udruge.

Glukago injekcije su donirali: Ljekarna Đivić – Tomislavgrad (5 komada); Ljekarna Lupriv – Livno (3 komada); Ljekarna Nada – Tomislavgrad (2 komada); Ljekarna Biofarm –  Tomislavgrad (2 komada) i Ljekarna Tabak –  Tomislavgrad (2 komada).

Ovim putem iskreno zahvaljujemo, u prvome redu svim sudionicima edukacije, edukatorima pedijatru Jandri Hrgiću, psihologinji Andrei Vlašić, svim donatorima te djelatnicima Hotela B&M Livno koji su nam ustupili, bez naknade, prostorije konferencijske dvorane i korištenje opreme.

Predsjednik udruge

Goran Karaula

Foto: Ilustracija