Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznila je u petak hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena jednom utakmicom neigranja u natjecanjima pod ingerencijom UEFA-e, a Hrvatski nogometni savez novčanim iznosom od 13.000 eura, zbog organizacijskih propusta na dvoboju Lige nacije sa Španjolskom u Zagrebu, u kojem je Hrvatska slavila sa 3-2.

Lovren je kaznu zaradio zbog provociranja, odnosno vrijeđanja, čime je povrijedio članak 11. Disciplinskog pravilnika, te neće moći biti na raspolaganju izborniku za sljedeću utakmicu u natjecanjima pod okriljem UEFA-e.

To znači da će morati propustiti prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. godine, u kojoj će Hrvatska 21. ožujka ugostiti Azerbajdžan u Zagrebu.

UEFA nije precizirala zbog čega je konkretno Lovren kažnjen, no može se zaključiti da je hrvatski stoper suspendiran zbog provokacije na račun španjolskih reprezentativaca, napose kapetana La Roje Sergija Ramosa, a s kojim je imao dužu medijsku prepirku koja je kulminirala nakon utakmice.

Lovren je nakon utakmice Lige nacija između Hrvatske i Španjolske na Maksimiru objavio na društvenim mrežama prilično uvredljiv video, a to mu UEFA nije oprostila.

U jednom nedavnom intervjuu Lovren je priznao da je pretjerao te se ispričao Ramosu i Španjolcima zbog nepromišljenog poteza koji je napravio u afektu nakon utakmice.

HNS-u je novčana kazna izrečena zbog bacanja predmeta na teren te blokiranih prolaza, odnosno stubišta na tribinama.

gol.hr