Tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) uhićene su jutros na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara.

Naime, pripadnici FUP-a su 19.11.2019. godine poduzeli aktivnosti iz svoje mjerodavnosti na području Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju realizacije naredbe Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i Županijskog suda u Tuzli. Ove aktivnosti poduzete su u sklopu višemjesečne istrage koju provodi spomenuto Tužiteljstvo, vezano na dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s kaznenim djelom „Organizirani kriminal“ iz člana 342. stav 2., a u vezi s kaznenim djelom „Zlouporaba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 3. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Suda u Tuzli, policajci vrše pretrese stambenih objekata na četiri lokacije u Ljubuškom, Posušju i Mostaru koji se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

”Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Osobe lišene slobode biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predane Kantonalnom tužiteljstvu Tuzlanskog kantona”, naveo je FUP.  prenosi Bljesak.info.