Na veliko zadovoljstvo Duvnjaka, jutros su u gradu započeli radovi na uklanjanju ostataka nekadašnje robne kuće “Duvanjka”. Ovaj objekt koji je godinama bio u derutnom stanju narušavao je izgled samoga središta grada, a zbog opterećenosti dugovima i neriješenim vlasničkim odnosima, trebalo je dugo vremena da se sve to riješi i objekt konačno 2015. godine proda posuškome poduzetniku Zvonimiru Šušnjaru, vlasniku tvrtke „Bossgas“, koji je na kraju odustao od najavljenih planova, odlučivši se na prodaju objekta.

Robnu kuću, odnosno ono što je od nje ostalo, prošle je godine od gosp. Šušnjara kupio vlasnik tomislavgraske tvrtke „Vision“  Ivica Krajina, koji je na tom mjestu najavio izgradnju nove zgrade sa zanimljivim sadržajima. I obećanje je ubrzo počeo ispunjavati, te je odmah odrađen dio radova na raščišćavanju terena.  U kratkoj izjavi koju je danas, nakon početka nastavka radova, dao za Radio Tomislavgrad, gosp. Krajina ni ovoga puta nije želio precizirati kakav objekt planira graditi, ali je kazao da će to u svakom slučaju biti reprezentativan objekt s atraktivnom ponudom, s kojom će Duvnjaci sigurno biti zadovoljni.

U ovoj fazi planirano je uklanjanje ostataka staroga objekta i čišćenje terena, a radovi na izgradnji novoga objekta započet će krajem lipnja ili početkom srpnja. Uskoro će javnosti biti izložena i prigodna maketa preko koje će se moći dobiti uvid u sami izgleda ovoga zdanja koje će, uz bogatu ponudu, sasvim sigurno trajno promijeniti i vizualni izgled našega grada.

Marija Letica/RTG/Tomislavcity