Svi oni čija djeca idu u Osnovnu školu Ivana Mažuranića u Tomislavgradu često su se za kišnih dana mogli suočiti s velikim brojem vozila i gužvama u školskom dvorištu. Mnogi su znali primjetiti da bi bilo dobro napraviti pločnik do Gradske sportske dvorane, gdje se nalazi veliki parking i gdje je djeci najbliže do ulaza u školu. No, problem je bilo 50-ak metara zemljane staze koja je za kišnih dana bila potpuno neupotrebljiva, odnosno blatnjava.

Pri današnjoj šetnji ugodno smo se iznenadili vidjevši da će napokon i ta staza/nogostup biti uređeni čime će se otvoriti mogućnost korištenja velikog parkinga iza i oko Gradske sportske dvorane što će dovesti i do manje potrebe za ulazak vozila u školsko dvorište. Nadamo se da će i roditelji pozitivno reagirati na ovu hvalevrijednu gestu te smanjiti na minimum ulaske vozila u školsko dvorište.

Također, bilo bi lijepo kada bi se napravio još jedan pješački ulaz u školsko dvorište pored tribine, između nogometnog i košarkaškog igrališta, nakon čega bi se, usudili bi se reći, izbjegla svaka potreba za ulazak vozila u školsko dvorište. Svaka promjena je dobrodošla, pogotovo nabolje.