Filmovi i koncerti vode publiku u nove svjetove i dimenzije, a iza onih najboljih stoje veliki rad i velika prijateljstva. Prošlogodišnji Koncert filmske glazbe u Posušju napravio je spoj koncerta i filma, a stvoreno je prijateljstvo s posuškom publikom koja je potvrdila da se radilo o iskustvu koje je iznad dosad doživljenih. Sve to dovelo je do nestrpljivog iščekivanja novog koncerta.

Koncert nestrpljivo iščekuju i posuški glazbenici koji se već cijelu godinu pripremaju da zajedno sa svojim gostima prirede još jedan nezaboravan događaj koji će ljude u tih sat i pol programa odvesti na putovanje svijetom filmske glazbe i pružiti svojim sumještanima iskustvo koje se pamti i prepričava.

A kako je počela filmska glazba u mome Posušju?

Grupa posuških srednjoškolaca uporno već treću godinu radi radio – emisiju o filmskoj glazbi na postaji Radio Plus, a zbog odlične suradnje s posuškim glazbenicima i Rock Akademijom, napravljen je koncert, za koji se nije očekivalo da će premašiti produkcije i većih i opremljenijih sredina. A na takvoj tehničkoj potpori možemo zahvaliti posuškoj tvrtki PRO STAGE.

I tako je sve počelo…

Vješto sklopljen repertoar, sastavljen od klasika filmskih autora, Nina Rote i Enia Morriconea te od uspješnica iz filmova poput Pulp Fictiona ili Kralja Lavova i u konačnici mudro iskorišten potencijal domaćih autora filmske glazbe, sve to je ukazalo na nemjerljiv utjecaj glazbe na film i publiku doslovno “pomaknulo s mjesta”.

I tako u maniri svih filmskih uspješnica, Koncert filmske glazbe dobijv svoj nastavak. Svoj Vol.2.

U srijedu, 31.srpnja na lokaciji ispred zgrade Općine Posušje, s početkom u 20:30. novi očekuje vas nastavak filmske glazbe pod zvijezdama.

Repertoar je i ove godine pažljivo sastavljen, napomenut ćemo samo zasad da se radi o djelima vrhunskih filmskih autora, te o filmovima koji su i na domaćoj i na svjetskoj filmskoj sceni zauzeli važno mjesto kod svih uzrasta gledatelja.

Ivan Ramljak i Ivan Petrović su članovi Kućnog benda koji je svojom izvedbom oduševio ne samo zahtjevnu publiku nego i glazbene stručnjake, a ujedno su i organizatori ovogodišnjeg Koncerta filmske glazbe. Obojica znaju da je nastavak uspješnog filma kao i nastavak uspješnog koncerta veliki izazov. Vjeruju ipak, da će im poći za rukom ponovno dokazati da je Posušje izuzetno music friendly sredina koja vrvi talentima i kreativcima te da imamo mlade ljude koji zaslužuju svoje mjesto na pozornici svijeta.

Filmovi obiluju pričama, glazbom ali i životnim mudrostima. Jedna od poznatijih je i čuvena rečenica iz filma Forrest Gump upravo zbog iznenađenja koje donosi ovogodišnji koncert: “Život je kao bombonijera. Nikad ne znaš što ćeš dobiti”.

U slučaju Koncerta fimske glazbe sigurni smo da ćemo dobiti najbolju čokoladu.

Dojam od prošlog koncerta je još svjež, kao i mnogima u Posušju.

Doslovno su poručili ovim koncertom: “I’ll be back.”

I EVO IH, VRATILI SU SE …

Zato pozivamo sve vas koji volite film i dobru glazbu da 31. srpnja budete u Posušju na prekrasnoj lokaciji ispred zgrade Općine Posušje u 20:30. Očekuje vas nezaboravan glazbeno-scenski  te multimedijalni spektakl.

Napominjemo da se koncert održava u sklopu manifestacije “Posuško lito”, uz podršku Općine Posušje i brojnih ljubitelja filma i filmske glazbe u Posušju.

Posusje.net/Tomislavcity