U Tomislavgradu je danas održana 31. sjednica Općinskoga vijeća, ujedno posljednja u ovom sazivu. Vijećnici su, među ostalim, usvojili: Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Općine Tomislavgrad za 2020. godinu, Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Tomislavgrad za prvih šest mjeseci tekuće godine, kao i Prijedlog odluke o privremenom financiranju Općine za prva tri mjeseca 2021. godine.

Usvojenim rebalansom proračun Općine Tomislavgrad iznosi 11.354.992 KM. Podsjetim,o plan praračuna za ovu godinu bio je 12.052.335 KM.

Danas je usvojeno i rješenje o davanju prethodne suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu, načinu rada i sistematizaciji radnih mjesta Dječjeg vrtića.

Dvije točke: Prijedlog odluke o proglašenju javnoga interesa u Bukovici i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o usvajanju programske osnove za uređenje prostora oko Buškoga jezera povučene su, kako je obrazloženo, zbog nedovoljne pripremljenosti.

Na kraju sjednice, koju ste mogli pratiti u izraznom prijenosu Radija Tomislavgrad, općinski načelnik Ivan Vukadin, nakon 3 mandata na toj dužnosti, zahvalio je svim građanima i općinskim vijećnicima, a na poseban način svojim pomoćnicima na suradnji i svemu onomu što su zajednički uradili za dobrobit naše općine.

Radio Tomislavgrad/Tomislavcity