Vratili su se Vatreni iz Belgije, gdje su u posljednjoj pripremnoj utakmici pred nastup na Europskom prvenstvu izgubili od domaćina rezultatom 1:0. Rezultat je to koji može i sakriti pojedine nedostatke u igri momčadi Zlatka Dalića šest dana uoči dvoboja s Engleskom na Wembleyju u kojem će se sučeliti polufinalisti ruskog Mundijala otprije tri godine. Hrvatska je tada stigla do senzacionalnog uspjeha osvojiviši srebrnu medalju, a Englezi su izgubili od Belgijanaca u dvoboju za brončanu medalju.

No, kladionice vide Engleze kao jedne od favorita za europski naslov, dok se Hrvatskoj općenito daju male do vrlo male šanse za to da se uključi u borbu za sam kontinentalni vrh.

No, nakon poraza u Bruxellesu, pred novinarima su se na Zoomu ukazali Joško Gvardiol Mario Pašalić. Dok je debitant u redovima Vatrenih izrazio zadovoljstvo svojim prvim nastupom, Pašalić je podijelio zanimljiv detalj…

– Sanjao sam sinoć da zabijam Engleskoj u 90. minuti na Wembeyju, ne bih imao ništa protiv da se to dogodi. No svejedno je tko će zabiti, važno je da Hrvatska pobijedi – rekao je.

Pašalić je u duelu s Belgijancima u igru ušao nakon sat vremena utakmice, i to umjesto kapetana Luke Modrića.

Sjeća se bivši igrač Hajduka kako je Hrvatska ostvarila jednu od najvećih pobjeda…

– Gledao sam Hrvatsku 2007. na Wembleyju kod kuće, sjećam se kako smo slavili. Utakmica koja je pred nama je ogromna stvar, ovo je moje prvo veliko natjecanje, a otvaramo ga na kultnom stadionu. Nadam se da ću dobiti i nekakvu minutažu u ovoj utakmici koja je sigurno jedna od najvećih u mojoj karijeri. Želio bih da u toj utakmici izgledamo bolje nego protiv Belgije i da izvučemo bolji rezultat – rekao je i dodao:

– Možemo na Euru izgledati bolje nego tijekom ovih priprema. Izbornik još traži solucije, isprobavamo taktičke ideje i puno vježbamo obranu prekida. Imamo još vremena da se spremimo – zaključio je Pašalić, prenose Sportske novosti.