Ponedjeljak, 9.11. na programu RTV Herceg Bosne od 20 sati i 5 minuta možete pogledati novo izdanje emisije Portret prvaka. U emisiji će biti predstavljen nekadašnji atletičara i atletski trener Vinko Pokrajčić.

Višestruki prvak nekadašnje Jugoslavije u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji govori o svojim uspjesima u tadašnjem nacionalnom prvenstvu kao i na međunarodnim natjecanjima. Vlasnik BiH rekorda već 40 godina ističe koja su mu natjecanja ostala najviše u sjećanju te kako mu je ostao žal što nije nastupio na Olimpijskim igrama.

Između ostalog 62-godišnji Pokrajčić govori o svojim iskustvima kao trener u Sarajevu i Ljubuškom. O jednome od najboljih BiH atletičara u povijesti u emisiji govori njegov najveći protivnik na stazi  toga vremena ali i veliki prijatelj Dragan Zdravković, zatim predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić s kojim je Pokrajčić surađivao dok je vodio atletičare u Ljubuškom.

Za Portret prvaka govori i Vinkov sin, također uspješan atletičar Ante Pokrajčić. Urednik i voditelj emisije Portret prvaka je Albert Pehar, prenosi pogled.ba.