Službenici Federalne uprave policije (FUP) od jutros provode akciju “Orka” u kojoj je već uhićeno 14 osoba i pretreseno isto toliko lokacija. Akcija se odvija u Mostaru, Čitluku, Kupresu, Jablanici i Sarajevu.

Prema riječima glasnogovornice FUP-a Marine Zović osumnjičena organizirana kriminalna grupa se tereti za razbojstva, teške krađe i neovlaštenu proivodnju i stavljanje u promet droga.

Osumnjičene osobe se dovode u vezu s nizom kaznenih djela u posljednjih pet godina kao što su pljače bankomata, transporta novca, benzinskih crpki i napadi na tržne centre širom Federacije BiH.

Oni su, prema prvim procjenama i dokumentiranim slučajevima, stekli blizu milijun KM dok su fizičkim i pravnim osobama napravili višemilijunsku štetu.

Kako saznaje Avaz, pojedini se već nalaze na izdržavanju zatvorske kazne, ali su ova kaznena djela vršili u vrijeme izvanzavodske pogodnosti.

Avaz piše kako je riječ većinom o kriminalcima koji su pljačkali tržne centre Bingo i Mercator na području Sarajeva i Hercegovine.

Pročitajte više na: bljesak.info