Futsal momčad Beton Boys iz Münchena, predvođena trenerom Franjom Ereizom, visokom je pobjedom od 20:3 protiv Atletica  Erlangena osigurali osvajanje prvenstva Bavarske u futsalu.

Do kraja prvenstva igraju se još dva kola, a hrvatska momčad nedostižna je pratiteljima. Momčad Beton Boysa postigla je najviše zgoditaka u prvenstvu Bayernlige, njih čak 118, a imali su i najbolju obranu koja je primila najmanje golova u prvenstvu.

Sastav momčadi Beton Boysa: David Mlakić, Petar Džalto, Jakov Šimić, Marko Bukovac, Mario Šimić, Valentino Gavrić, Amar Cekić, Aygün Kaan, Marko Ereiz, Perica Anušić i Ilija Krajinović. Trener: Franjo Ereiz.

Zanimljjivo je istaknuti kako je ovo prva sezona u kojoj su Beton Boysi igrajli u Bayernligi. Kao novi hrvatski klub u Münchenu, koji je krenuo sa najmanjim igračkim kadrom, na početku sezone zacrtani cilj je bio opstanak u ligi. U samom početku natjecanja bilo je i velikih problema oko registracije igrača i ostaloga, tako da nitko nije ni pomišljao na osvajanje prvenstva.

No, to se dogodilo na radost svih igrača, uprave i navijača hrvatskog kluba iz glavnog grada Bavarske. Predsjednik kluba Stipe Krajinović i sportski direktor Davor Vrdoljak presretni su zbog uspjeha svoje momčadi te su treneru Franji Ereizi obećali dovođenje još najmanje četiri igračka pojačanja za iduću sezonu. Sa sadašnjim kadrom i novim pojačanjima iskusni trener Ereiza za Fenix-magazin izjavljuje kako već iduće godine u Regionalligi Beton Boysi mogu napraviti novo iznenađenje te vjeruje kako mogu čak jurišati i za naslov prvaka.

Posebno zadovoljstvo predstavlja pozdraviti braću Šimić: Jakova i Maria te Zdenka Jurčevića koje dobro poznajemo jer redovito nastupaju na Božićnom turniru u Tomislavgradu, a koji čine okosnicu ove ekipe, Napomenimo da je Mario najbolji strijelac lige s 29 zgoditaka.

Fenix-magazin/SIM/Tomislavcity