Naziv dokumentarno-reportažnog filma je “Bogatstvo raznolikosti” kojega je osmislila, napisala scenarij i sa snimateljima, uz veliku organizacijsku pomoć oca Zvonke Martića, snimila na terenu Željka Mihaljević. Željka je inače koordinatorica Koalicije protiv mržnje “Uvažavanje” Livno koja na ovaj način obilježava 21. svibnja, Svjetski dan kulturne raznolikosti.

U središtu priče je otac Zvonko Martić, ljubitelj folklora, doktor etnologije, antropolog, čuvar narodnog blaga – čuvar bogatstva raznolikosti BiH.

“Temeljem svog znanstvenog iskustva i istraživačkog rada otac Zvonko govori o tome kako je Bosna i Hercegovina, osim stalnih političkih prijepora, uvijek imala i čvrste niti zajedništva. Primjer za tako nešto je i Mandino Selo u općini Tomislavgrad, kojeg nazivaju i “Duvanjski Jeruzalem”, te smo odlučili da dio filma bude i ta priča,” kazala nam je Željka Mihaljević i dodala kako se projekt realizira uz potporu Misije OESS-a u BiH, te je na  Svjetski dan kulturne raznolikosti objavljen na stranici “Supergrađani/supergrađanke”.

KOALICIJA “UVAŽAVANJE” LIVNO