Hrvatska je čudesnim preokretom napravila pravi pothvat i pobijedila reprezentaciju Njemačke rezultatom 25:24. Kauboji su ovim rezultatom i matematički osigurali polufinale Europskog prvenstva, a u skupini I odigrat će još susrete protiv Češke i Španjolske.

Unatoč slaboj igri u prvome dijelu, Červarovi su izabranici nadoknadili zaostatak za Nijemcima te u dramatičnoj završnici slavili pred tribinama prepunim hrvatskih navijača.

Izbornik Lino Červar istaknuo je ključne točke u velikom slavlju:

“Prije svega moram se zahvaliti mojim igračima koji su prihvatili moju tezu na poluvremenu da ja ne prihvaćam poraz. Poražen možeš biti samo ako odustaneš. Nijemci su ostvarili veliku prednost, igrali su grubo i mi smo pali na tu njihovu igru. Kasnije smo se pribrali, pojedinci kao Šego su se istaknuli i mi smo se vratili. Vodio sam reprezentaciju na 13 velikih natjecanja, ova momčad ima budućnost i imat će budućnost. Kad je bilo teško, kad je bila kriza, ova je momčad pokazala da ima snagu i da se može vratiti. Nervoza je bila kako na klupi tako i na terenu, a to je bilo zato što smo nasjeli na njihovu igru. A tu su još sedmerci, to je naš veliki problem na prvenstvu… pored još i njihove oštre igre i pored toga što smo konstantno bili iza njih, mi smo se vratili jer smo pokazali mentalnu jakost. Kad smo bili u Grazu, mi smo prvi zadatak ispunili. Sada smo ispunili i drugi. A onda idemo u Stockholm i idemo napraviti rezultat. Eliminirali smo Njemačku, mi smo jedina reprezentacija koja dugi niz godinama ima konstantu, to nitko nema. Kao mala zemlja, kao rukometna zemlja, mi možemo biti ponosni. Sada idem nazvati ženu i djecu da s njima proslavim pobjedu.”

Igor Karačić sa sedam postignutih pogodaka proglašen je igračem utakmice:

“Bila je jako teška utakmica. Moram naglasiti da sam iznimno ponosan na suigrače i stožer, na sve. Takav je naš nacionalni naboj, htjeli smo to na brzinu završiti, a onda smo shvatili da moramo graditi karakter i da moramo biti borbeni kako bismo pokazali timski duh. Morate vjerovati u nešto i to će doći, a mi smo vjerovali u tu pobjedu. Vjerovali smo i evo nas u polufinalu.”

Hrvatski navijači kao i uvijek bili su na visini zadatka. Pogledajte djelić atmosferu nakon utakmice u priloženom videozapisu koji Tomislavcity objavljuje uz dopuštenje Nevena Mikše.

Sportske novosti/Tomislavicity

Foto: Cropix/Neven Mikša/Čitatelji

Video: Neven Mikša

Objavljuje Neven Mikša u Subota, 18. siječnja 2020.