Da se za mačku kaže da ima devet života to svi dobro znamo. Ili da se mačka uvijek na noge dočeka, također je poznata narodna poslovica. Ali i mačak se ponekad nađe u bezizlaznoj situaciji i treba pomoć čovjeka. Upravo to se dogodilo prilikom rušenja stare kuće u središtu Tomislavgrada.

Naime, što bi po narodski rekli, Bili je kupio više starih i napuštenih kuća iza i oko Bubblesa te ih dao porušiti i napraviti veliki i čisti parking ili pripremiti plac u središtu grada za neke nove građevine. I tijekom procesa rušenja jedne od tih kuća, u njoj se zatekao i jedan mačak, koji je tu vjerojatno imao sklonište i prebivalište. Poučen iskustvom da u tu kuću nitko ne ulazi i ne remeti njegov mir, te uvjeren da je on stvarni vladar toga prostora nije pobjegao odmah pošto su bageri počeli dohvaćati crijep i načimati kuću. No, nakon nekoga vremena ipak je vidio da je vrag odnio šalu te se popeo na najudaljeniju zdravo točku i s kraja oluka mjaukanjem dozivao u pomoć.

 

 

Naravno, čim je primjećen, organizirana je i pomoć te je mačak sretno spušten s krova. Mačak će sigurno pronaći drugi dom, a mi ćemo dobiti bitno promijenjenu vizuru gornjega dijela grada. Samo nek se nešto događa…

Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji.