Hercegovački poduzetnik koji stoji iza poznatog brenda WC papira Teta Violeta Petar Ćorluka kupuje hotel Hrvatska u Baškoj Vodi, odlučila je u četvrtak Vlada. Ponuda njegove tvrtke Marea Alta iz Makarske vrijedna 46,13 milijuna kuna izabrana je u konkurenciji koju su činili slatinska tvrtka Maros nekretnine i zagrebački Adria Coast turizam, piše Lider.

Maros nekretnine ponudile su za taj hotel cijenu od 36,5 milijuna kuna, a Adria Coast turizam, čiji je osnivač prvi čovjek Prvog plinarskog društva (PPD) Pavao Vujnovac, 42,4 milijuna kuna.

Vlasnik tvornice Violeta planira novu akviziciju, bivšu vojnu nekretninu, preurediti u hotel s 4 zvjezdice. Dosad je hotel Hrvatska imao dvije zvjezdice i od lani nije bio u funkciji.

Bit će to doprinos podizanju kvalitete turističke ponude u Baškoj vodi, kazao je premijer Andrej Plenković.

– Na području Makarske konačno će se pojaviti više dobrih i kvalitetnih objekata. Na području Baške Vode, naime, većina kapaciteta je u privatnom smještaju i potrebni su hoteli viših kategorija – istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Ćorluka već posjeduje dva hotela. Njegova imovina procjenjuje se na više od 150 milijuna eura, a ovom kupnjom bit će još i veća.

– Hoteli u Sarajevu i Makarskoj poticaj su nam da se dodatno širimo i u tom vidu poslovanja – kazao je u intervjuu za Lider taj samozatajni poduzetnik, ujedno vlasnik trgovačke tvrtke Prodex, koja upravlja s dva šoping-centra u BiH, te hotela u Sarajevu s pet zvjezdica.

Ćorluka je uz svoje biznise otvorio i dom za stare i nemoćne, kao i dječji vrtić. U Hrvatskoj je pogon Violete pokrenuo 2011. godine.