Mjesec i pol dana nakon veličanstvenog dočeka koji je Zagreb priredio viceprvacima svijeta, Hrvatska se u utakmici s Portugalom vraća u pogon. A s njom i navijačka euforija.

”Doživio sam vrlo ponosno – kao ponosni navijač i kao ponosni Hrvat. Mislim da su nam digli taj naš patriotski, hrvatski duh u nama i da su nas proslavili u cijelom svijetu i zato im hvala”, rekao je za Dnevnik Nove TV Vladimir iz Zagreba.

”Da me netko pitao na početku da ćemo tak daleko dogurati – ne bih rekao. Ali, zvuči! Znači, sad svi znaju gdje je Hrvatska”, smatra Edi iz Kutine.

Većina Hrvata već je isplanirala gdje će u četvrtak gledati prijenos prijateljske utakmice s Portugalom, koji u izravnom prijenosu donosi Nova TV te GOL.hr za sve one koji će u Hrvatskoj utakmicu pratiti na internetu.

“U kući s ekipom, naravno. Privatno – jer bolja je atmosfera nekako, možeš se lakše opustiti i tako”, otkrila je svoje planove Anamarija iz Zaprešića.

”Ma kućni, kućni, ništa drugo – ma kakvi. Što manja potrošnja, to veće veselje!”, smatra Zvonimir iz Zagreba.

Sve osim veselja Vatreni su na Mundijalu donijeli Englezima i Rusima. Dvojac na koji smo mi naletjeli to im nije zamjerio.

Modrić je zvijezda Reala, Rakitić Barcelone, Mandžukić Juventusa. Bit će ih lijepo opet vidjeti u istoj momčadi”, rekao je Alli iz Engleske.

”Hrvatska je jako dobra reprezentacija. Nisam vam još oprostio što ste nas izbacili s Mundijala, ali gledat ću vas”, kazao je Aleksej iz Rusije.

No povijest nas uči da tek sada treba biti oprezan, jer Vatreni su nakon odličnih rezultata na velikim natjecanjima u pravilu razočaravali u sljedećim ciklusima. Nakon bronce 1998., nisu se plasirali na EURO u Belgiju i Nizozemsku. Nakon jako dobrog EURA 2008., izabranici Slavena Bilića nisu izborili Mundijal u Južnoafričkoj Republici. Kako spriječiti nešto slično?

“Sigurno jedno emocionalno pražnjenje je bilo, vratili su se svi klupskim obavezama i sad opet se ‘prešaltati’ na reprezentaciju nije lako. Ali mislim da ovaj rezultat koji je bio – da će on sigurno doprinijet tome da faza odmora i ponovnog susreta s reprezentacijom prođe što bezbolnije”, smatra Jerko Leko, stručni komentator Nove TV.

gol.hr