Sastanak je održan 04.studeni u 18 sati u Tomislavgradu na kojem su nazočili svi članovi predsjedništva.
Dostavljen je i usvojen dnevni red te zapisnik sa VI sjednice Predsjedništva Udruge HVIDR-a HVO H-B Tomislavgrad.
Dnevni red:
– sportske igre ratnih vojnih invalida
– izgradnja prostora
– stambeno zbrinjavanje
– razno
AD.1
Predsjednik Udruge Stipe Braovac nazočne je upoznao sa informacijom o sudjelovanju članova Udruge HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad u Drveniku u Republici Hrvatskoj gdje su održane XX športske igre invalida Domovinskog rata HVO Herceg Bosne te na 25. Svehrvatskim športskim natjecanjima invalida Domovinskog rata /25. SŠNIDR/ u Makarskoj.
AD.2
Po drugoj točki dnevnog reda predsjednik je nazočne upoznao o izgradnji prostora koje je Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata HVO HB Tomislavgrad dobila na korištenje od Uprave za pitanje branitelja HBŽ .
Radi  se o prostoru od 74 m2 u roh bau sustavu  koji treba cjelokupno uraditi i opremiti a čija će buduća namjena biti za rad i druženje članova ove udruge.
Za tu svrhu od Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je dobiveno 20 000 kuna ,od općine Tomislavgrad 5 000 KM, Jure Krstanovic ( Stridon ) je donirao 1 000 KM, Tomislav Bagaric iz Omolja 1 000 KM i Jakoslav Matic iz Borcana 1 000 eura.
Radovi u tom iznosu su povjereni tomislavgradskoj tvrtki Moj –Dom.
Za završetak cjelokupnih radova i opremanju prostora zahtjevi za financijsku podršku su upućeni prema Upravi za pitanje branitelja Hercegbosanske županije i Vladi Hercegbosanske županije.
Po ovoj točki , predsjednik je izvijestio da je podrška iskazana od strane   Predsjedništva Zajednice Udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije.
AD.3
Predsjedništvo Udruge HVIDR-a HVO H-B Tomislavgrad podržava stambeno zbrinjavanje branitelja i raspisani Javni oglas od strane Uprave za pitanje branitelja Hercegbosanske županije a ne prema važećem Pravilniku kojeg je na prijedlog koordinacije Udruga Hercegbosanske  županije usvojila Vlada ove županije.
Uvažavajući svu braniteljsku populaciju te posebno obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a  , prema važećem pravilniku veća prava i bodovnu razliku pri dodjeli sredstava za stambeno zbrinjavanje imaju dobitnici ratnih odličja nego stradalnici Domovinskog rata (RVI).
Stoga su usvojili zaključak kojim zahtijevaju izmjenu Pravilnika a od ranije je poznat stav Predsjedništva Zajednice Udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije koji ne podržavaju  rad dosadašnje koordinacije Udruga Hercegbosanske  županije, čime se traži promjene u radu same koordinacije ili će u protivnom doći do  istupanja iste  iz rada koordinacije Udruga.
Ukoliko se ne podrži zahtjev za izmjenom Pravilnika, Predsjedništvo je jedinstveno da Povjerenstvo za odlučivanje o dodjeli financijskih sredstava za stambeno zbrinjavanje čine članovi HVIDR-e sa prostora Hercegbosanske županije.
Predsjedništvo Udruge HVIDR-a HVO H-B Tomislavgrad je stava da stoje iza spomenutog zaključka te inzistiraju da se formira nova Koordinacija Udruga Hercegbosanske županije sa ravnomjernom zastupljenosti članova i predstavnika braniteljskih udruga iz  Tomislavgrada, Livna i Kupresa.
Od Uprave za pitanje branitelja HBŽ zahtijevaju izradu registra donacija sa svom pomoći koju su pojedinci dobili tako da se „zna“ tko je što dobio od materijala za stambeno zbrinjavanje.
AD.4
Pod točkom razno razgovaralo se o trenutnoj situaciji u Hercegbosanskoj županiji gdje je iskazana ogorčenost na ne formiranju Vlade ove županije što iz mjeseca u mjesec  nosi određene propuste za njene građane  te o problematici vezanoj za ŠGD Hercegbosanske šume Kupres gdje zahtijevaju uključivanje relevantnih istražni institucija.
PREDSJEDNIK  UDRUGE HVIDR-a HVO H-B  TOMISLAVGRAD STIPE BRAOVAC