Dugo najavljivani radovi radi postavljanja jedinstvenog spomenika kultnom njemačkom automobilu Mercedesu započeli su u Imotskom, na atraktivnoj lokaciji na Putu Gaja.

Prve iskope zemlje bagerom budno je pratio jedan od inicijatora podizanja spomenika Ivan Topić Nota, predsjednik Oldtimer kluba “Imotski”.

– Konačno smo krenuli. Neki su mislili da ćemo mi to onako odoka započeti, no pripremali smo se mjesecima. Konzultirali smo se sa stručnjacima, umjetnicima, razgovarali smo s brojnim majstorima i dobili suglasnost Grada za lokaciju. Pazite, sam spomenik kultnoj 115-ici iz znamenitih sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u prirodnoj veličini, bit će težak okruglih 36 tona. Spomenik se kleše ručno samo od čistog tvrdog imotskog kamena, rukama naših vrhunskih majstora. Kada kažem imotskog čistog kamena, mislim na činjenicu da smo nekoliko mjeseci krstarili našim krajem i tražili pogodnu gromadu, da bismo ipak na kraju našli nekoliko gromada s različitih lokacija. I time želimo simbolično pokazati da su iz svakog kutka Imotske krajine ljudi vozili 115-icu – ističe naš sugovornik, prenosi slobodnadalmacija.hr