Biskupsko ređenje pomoćnoga đakovačko-osječkog biskupa mons. Ivana Ćurića održano je danas u đakovačkoj katedrali. Glavni zareditelj bio je đakovačko-osječki nadbiskup metropolit mons. Đuro Hranić, a suzareditelji vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić i đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, u zajedništvu sa svim nazočnim nadbiskupima i biskupima.

Ovom prigodom ističemo da je i pedesetak Prisojana, predvođeno župnikom don Ivanom Bebekom, nazočilo današnjem biskupskom ređenju. Pridružili su im se grabovački župnik don Blaž i don Joko iz Vinjana sa svojim župljanima kao i zavičajni klub Prisojana iz Novske.

– Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Prisoje biskupu Ćuriću darovala je biskupski križ i lančić i ovom prilikom dobila je veliki pljesak u đakovačkoj katedrali, kaže nam don Ivan Bebek.

Kao što smo već pisali, Mons. Ćurić je rođen 1964. u Slavonskom Brodu, a njegovi roditelji, su Ante i Pavka – oboje rođeni u buškoblatskome kraju – otac Ante u prisojačkom Vrilu, a majka Pavka rođ. Kolak u Dobrićima.

Čestitamo novom biskupu i molimo njegov biskupski blagoslov!

Don Ivanu Bebeku zahvaljujemo na poslanoj fotogaleriji.

 

Tomislavcity

Foto: don Ivan Bebek