Nakon 10 dana vožnje Crveničani dočekali Božu Gudelja

Odveć umoran, nakon 10 dana pedaliranja Bože Gudelj je sinoć oko 20:00 h stigao u svoje Crvenice gdje ga je dočekalo više od 300 ljudi. Njegov dolazak obilježilo je mnoštvo ovacija uz gromoglasni pljesak i oduševljenje svih prisutnih. Nije nedostajalo ni emocija koje su izmamile suze radosnice i zadovoljstvo prijeđenim putem na koji se Bože spremao skoro godinu dana.

Na samome ulazu u selo Crvenice dočekalo ga je 30-ak biciklista koji su vozili iza njega i na taj način odali poštovanje misiji „Humanitarni kilometri biciklom za Kap ljubavi“. Ispratili su sve do Područne škole Ljubomira Ljube Radoša gdje je upriličen doček uz roštilj.

„Vjera i spoznaja da sam uradio jedan ovakav humanitarni pothvat davali su mi snagu zbog koje sam nastavio. Najteže mi je bilo voziti kroz Italiju gdje su temperature bile preko 35 stupnjeva, a od Senja do Gospića me je stalno pratilo olujno nevrijeme. Prošao sam sve u ovih 10 dana, od ekstremne vrućine do prehladnih kiša. Hvala Bogu stigao sam“, potvrdio je i svojim Crveničanima Bože Gudelj.

Podsjetimo, potpredsjednik Hrvatske katoličke zajednice Fribourg pošao je 21. srpnja na put duži od 1.300 km. Posljednja dva dana pridružili su mu se Josip Filipović i Ljuban Gudelj. O ovomu putovanju, između ostalih medija, izjavu je dao i za Laudato TV.

Dani sela Crvenice

Ovomu dodajmo da su naši Crveničani ovih dana u velikim pripremama za proslavu Dana sela Crvenice koji će obilježiti u nedjelju 4. kolovoza na izletištu u Crvenicama. Bit će upriličeno druženje više od 500 mještana, ali i njihovih prijatelja. Prilika je to za brojne susrete, razgovore i planove u zavičaju tijekom ljetnoga odmora kada je većina raseljenih okupljeno kod rodnoga ognjišta, ali i za športske igre – natjecanja u nogometu i odbojci na pijesku, boćanju te različite igre za najmlađe.

Bit će to 3. Dani sela Crvenice, a valja primijetiti da se svake godine u ovomu duvanjskome selu za spomenutu prigodu okupi sve više ljudi.

– Otkako smo rekli da će svake godine prva nedjelja u osmome mjesecu biti rezervirana za Dan sela nitko u Crvenicama nije organizirao svatove na taj dan. Upravo da ne bi pokupili ljude s Dana sela – kažu Crveničani. Neka tako bude i dalje i neka im ova okupljanja i susreti u zavičaju proteknu što ljepše, kao i ostalim našim Duvnjacima koji će ovoga ljeta pristići u rodni kraj.

 

Ilija Snigo/Tomislavcity