U organizaciji AK Puls, u Tomislavgradu je danas održana brdsko – planinska utrka „2. Hajdučki trail“ za koju se prijavilo 62-oje natjecatelja, a utrke je završilo njih 45-ero.

Kao što je već bilo najavljeno, sudjelovali su u tri dužinske utrke, 13, 22 i 38 km i borili se za titule „jataka“, „hajduka“ i „harambaše“.

Prošlogodišnji pobjednik, Džoni Jurić, (AK Puls)  uspio je i ove godine obraniti titulu harambaše! Veliki uspjeh i na ovom trailu ostvarila je i Josipa Baković, (AK Puls), jedina žena koja se odvažila sudjelovati u utrci na 38 km te s pravom ponijela titulu harambašice.

Rezultati:

Haramabaša (38 km) – 6 sudionika

  1. mjesto Džoni Jurić – AK Puls Tomislavgrad – obranio titulu prošlogodišnjega pobjednika. Vrijeme: 5:29:23
  2. mjesto Nanad Keč – (Hpd Mosor Sikire) jedan od rijetkih sudionika pristiglih iz Dalmacije. Vrijeme. 6:30:28.
  3. mjesto Krešimir Parlov – AK Puls Tomislavgrad (napravio još dodatna 4 km). Vrijeme: 6:35:31.

U ovoj kategoriji svakako valja naglasiti da je među 6 sudionika bila i naša Josipa Bakovć osvojivši peto mjesto. Utrku je završila s vremenom 7:01:25.

Hajduk (13) – 16 sudionika

  1. mjesto Vinko Sliško (Ak Puls)
  2. mjesto Ivan Leženić  (Trail sekcija HPD Prenj 1933. Mostar)
  3. mjesto Dejan Vidović (Trail sekcija HPD Prenj 1933. Mostar)

Jatak (22 km) – 23 sudionika

  1. mjesto Ilija Jukić
  2. mjesto Josip Martinović (Hajduk Split)
  3. mjesto Marko Ćavar (AK Puls Tomislavgrad)

Prvoplasirani po kategorijama na dar su dobili statuu hajduka, drugoplasirani i trećeplasirani nagrađeni su medaljama i robnim nagradama. Nagrade su uručene i sedamdesetogodišnjem Bošku Markoviću kao najstarijem sudioniku traila. Boško je u utrci „jatak“ izborio 7. mjesto. Također, nagrađena je i šesnaestogodišnja Ruža Miškić  kao najmlađa sudionica utrke.

Tijekom ovih zahtjevnih utrka, koje su trčane na različitim lokacijama, sudionici su imali mogućnost za kratku okrepu, ali i uživati u krajobrazu: pogledu s vrha Vitrenika prema Buškom jezeru, Duvanjskom polju, Kamešnici, Cincaru, Vranu, Čvrsnici, Malovanu, Biokovu…

Nakon proglašenja najuspješnijih trkača, a koje je održano na Trgu gange i hajdučke družine, sudionici su nastavili druženje uz okrepu domaćim specijalitetima. Za to su se pobrinuli u motelu „Hajdučke vrleti“.

Dodajmo da je među ženama u kategoriji hajduk najbrža bila Jelena Bobetić iz Livna, druga je naša Duvanjka Anita Stanić. U  kategoriji jatak prvo mjesto osvojila je Sinjanka Lucija Križanac Mihaljevć, a drugo Duvanjka Vesna Ćavar.

Iz AK Puls Tomislavgrad zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji drugoga Hajdučkoga traila, osobio Hajdučkim vrletima na osiguranoj hrani, duvanjskom gvardijanu fra Sratanu Ćurčiću na darovanim vinima, te pripadnicima GSS-a na pruženoj pomoći jednoj ozlijeđenoj sudionici utrke.

Službene rezultate 2. Hajdučkoga traila možete pogledati na stranici stotinka.hr

Čestitamo svima!

Tomislavcity