Nakon sastanka s predsjednikom HDZ BiH predstavnici sindikata Aluminija novinare i svoje kolege radnike izvijestili su o čemu se razgovaralo na sastanku. Kazali su kako im je obećana uplata doprinosa za proteklih 12 mjeseci. Kazali su i kako ne žele otvaranje stečajnog postupka jer bi to, po njihovom mišljenju bio kraj Aluminija.

Rekli su kako sada odlaze na sastanak s predstavnicima dioničara i uprave u Aluminij. Potvrđeno je i kako će se s bankama pregovarati oko kredita koje radnici imaju u bankama.

Na pitanje novinara kako je moguće da im Dragan Čović obećva da firma neće ići u stečaj, Romeo Biokšić je kazao kako ne zna.
“Do sada nam je više puta obećano svašta, pa nije ispunjeno, da li će i sada biti tako, ne znamo”, kazao je on.

Kako javlja Bljesak.info, dvije osobe privedene su nakon izgreda i obračuna s policijom na prosvjedu radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru.

Objavljuje Bljesak.info u Četvrtak, 11. srpnja 2019.

Uhićeni prosvjednici napali su kolonu vozila u kojemu se nalazio predsjednik te stranke, Dragan Čović. Tom prilikom ozlijeđena je jedna osoba te je djelovala hitna pomoć. Podsjećamo, nakon sastanka sindikalista i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića poručeno je kako stečaj nije opcija te da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Slijede novi pregovori s Nadzornim odborom i Čovićem u krugu tvornice. Radnici su, kako je preneseno, razgovarali i o tome kako su neki ljudi dovedeni u poduzeće i kako su čuli neke stvari koje se ne poklapaju s njihovim saznanjima. Radnici su nastavili negodovati nakon sastanka. Naime, Čović se vratio u stranačku središnjicu oko 13:45 sati, gdje su ga okupljeni radnici Aluminija dočekali pogrdnim povicima. Čekali su ga od 11 sati jer je prvotno najavljeno da će ih primiti u središnjici stranke od čega oni nisu odustali.

Bljesak.info/HMS/Hercegovina.info