Na lokalnim izborima u RH, građani su izabrali 14 župana i gradonačelnika Zagreba koji ima status županije, 56 gradonačelnika i 87 općinskih načelnika. Četiri najveća grada imaju nove gradonačelnike.

Tomislav Tomašević iz platforme Možemo u Zagrebu je pobijedio Miroslava Škoru iz Domovinskog pokreta. U Splitu Ivica Puljak iz stranke Centar pobijedio je Vicu Mihanovića iz HDZ-a. U Rijeci Marko Filipović iz SDP-a prikupio je više glasova od nezavisnog Davora Štimca. U Osijeku Ivan Radić iz HDZ-a pobijedio je nezavisnog Berislava Mlinarevića, kojeg su podupirali Domovinski pokret i Most.

U Varaždinu je kandidat SDP-a pobijedio Ivana Čehoka, u Petrinji HDZ-ova kandidatkinja Darinka Dumbovića, dok je u Sinju pobijedio Mostov Miro Bulj. Veliko su iznenađenje Pula i Pazin – gdje su kandidat grupe birača Filip Zoričić te Suzana Jašić iz Možemo! pobijedili kandidate IDS-a. U Vukovaru je aktualni gradonačelnik nezavisni Ivan Penava, pobijedio u srazu s bivšim stranačkim kolegom Nikolom Mažarom iz HDZ-a.