Završeno je još jedno Roško kulturno ljeto, jednako bogato , razigrano i veselo kao što je bilo i ranije, no ove godine ipak posebno. Naime, kako smo ranije javljali, ovih je dana dovršen “Sportski centar” u Rošku Polju, mjesto gdje se već godinama odvija “Roško kulturno ljeto” i mjesto gdje se rado okupljaju sve generacije Rožana.

Projekt je to težak 122 000 KM a poduzetni Rožani, već tada su najavili da ovdje neće stati jer ih uskoro očekuje i obnova škole koja se nalazi u sklopu ovoga Centra.

Ove je godine u prekrasnom, nanovo uređenom Sportskome centru Roško kulturno ljeto konačno dobilo ono svečano ruho kakvo odavno zaslužuje.

Prvi dan tradicionalno je obilježilo nogometno nadmetanje na šestom Memorijalnom malonogometnom turniru “Fra Marko Jukić”. Ekipa Lepuva u finalu je uspješno svladala Jukiće i odnijela ovogodišnju pobjedu, dok je treće mjesto pripalo HKUD-u “Fra Jozo Križić”.

Drugi dan obilježila je prava rapsodija folklora. Ove godine je bila jedanaesta po redu, izuzetno uspješna Međunarodna smotra folklora u Rošku Polju i prema slobodnim procjenama okupila je između 1500-2000 ljudi. Preko tri stotine zadovoljnih gostiju iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske prigrlilo je Roško Polje ovih dana. Svi oni, baš kao i njihovi domaćini posve su složni kad su u pitanju dojmovi: Sve je bilo savršeno! Organizacija na vrhunskom nivou i zabava za pamćenje.

Što drugo reći, no bravo Rožani i svaka vam čast!

Foto: fb Roško kulturno ljeto

Ivana Ćurić/Tomislavcity