Legendarni roker Željko Bebek nakon odmora na Kupresu kratko je predahnuo s obitelji u Sarajevu, a potom je nastavio put u Zagreb, piše Večernji.ba.

– Nije potrebno pričati o mojoj vezi sa Sarajevom. Vežu me brojne uspomene i prijateljstva. Uvijek se vratim u lijepe trenutke 70-ih i 80-ih godina, na lijepa rokerska vremena. Na samom glazbenom početku nekako mi je bilo najljepše. Nažalost, ove godine nećemo na tradicionalno skijanje na Bjelašnicu i Jahorinu, jer ima puno ljudi i velike su gužve – kaže za Faktor Željko Bebek.

– Na neki način bili smo u pravoj izolaciji. Zbog koronavirusa smo samo skijali i uživali u prirodnim ljepotama. Za sada uspješno bježimo od koronavirusa. Pazimo jedni na druge i poštujemo naredbe nadležnih. Na Kupresu je bilo dovoljno snijega za sport i bez gužvi. Izbjegavali smo kontakt s ljudima i nismo išli u restorane i kafiće. Sve smo spremali sami sebi za jelo i piće – nastavlja bivši pjevač Bijelog dugmeta.

Kao i brojnim kolegama širom svijeta, nedostaju mu koncerti i druženja s publikom.

– Uskoro će puna godina dana da nismo imali koncerte. Ali, što je tu je. Na određen način sada smo u prilici odmoriti od teških putovanja, ali i publiku odmoriti od naše svakodnevne prisutnosti. Kada sve ovo s koronom prođe, krenut ćemo iznova – kaže Željko.

– Na proljeće ću objaviti 2-3 nove kompozicije. Novost u svemu tome je da će uz mene biti i moj sin Zvonimir na gitari. Uskoro ćemo objaviti i jedan duet, da svijet čuje kako Zvone pjeva. Sarajevo i Bosna i Hercegovina su velika riznica glazbbenih talenata. Tu je u mom društvu i moja draga prijateljica Ema Burnazović od koje očekujem mnogo i da će napraviti veliku karijeru – kaže pjevač.

Prilikom šetnje centrom Sarajeva pjevač se fotografirao s ljubiteljima njegovih pjesama koji su mu dijelili komplimente i govorili da je kao vino i da mu godine ništa ne mogu.

– Lonac ide na vodu sve dok se ne razbije – prokomentirao je Bebek.