Kod Zlarina je oko 11 sati u more pao helikopter, javila je policija. MORH je potvrdio kako je riječ o padu vojnog helikoptera Kiowa OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u 10.30 sati.

– Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade – dodaje se iz MORH-a. Prema neslužbenim informacijama, pronađeno je tijelo jedne osobe i navodno je izvučeno na obalu. Potvrdu za ovu informaciju još nismo dobili iz šibenske policije, piše Večernji list.

Tomislav Kranjac, predsjednik mjesnog odbora Zlarin, vidio je helikopter prije nego što je pao u more i ispričao nam je što je vidio malo poslije 11 sati nakon što se jedan vojni helikopter srušio u more.

-Čekao sam prijevoz sa Zlarina u Jadriju i kada smo krenuli, vidio sam dva helikoptera u trenažnom letu kod Zlarina. Nešto kasnije, kad smo prošli puntu, vidio sam samo jedan helikopter u zraku. Drugi je očito tada već završio u moru. Vidio sam brod i nešto kako pluta pokraj njega.

Prema prvim informacijama, bio je to trenažni let Kiowa helikoptera i unutra je, prema tim informacijama, u trenutku leta moglo biti dvoje, najviše troje ljudi.

Vecernji.hr