Na izbornoj, 57. sjednici Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora koja je u ponedjeljak održana u Zagrebu za predsjednika u idućem četverogodišnjem razdoblju jednoglasno je izabran dosadašnji predsjednik g. Zlatko Mateša. 

No, zanimljivo je da je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, naš Duvnjak, g. Ante Baković izabran u Vijeće HOO-a. Tom prigodom, g. Ante Baković, koji je i član Nacionalnog vijeća za sport, izjavio je:

“Prvi je ovo puta u povijesti hrvatske odbojke da odbojkaški sport ima predstavnika u najvišem tijelu HOO-a. Ovaj izbor je veliki iskorak za naš savez i prilika za razvoj odbojke ravnopravno s ostalim „velikim“ sportovima. Ovo je izuzetno priznanje za naš rad u protekle četiri godine, pravi pokazatelj da smo na dobrom putu, ali i veliki zalog za budućnost. U godini prije organizacije Svjetskog Challenger Cup-a i Europskog prvenstva, ovaj izbor za mene je velika čast, ali i velika odgovornost. Siguran sam da će Hrvatski odbojkaški savez opravdati povjerenje predsjednika Mateše i da ćemo zajednički nastaviti podizati odbojku u sam vrh hrvatskog sporta, gdje i pripada. Čestitam našem predsjedniku i svim članovima Vijeća HOO-a na novom mandatu i radujem se zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog sporta.”

Po prijedlogu predsjednika Mateše, za dopredsjednike HOO-a izabrani su Željko Jerkov (Klub olimpijaca), Damir Martin (Komisija sportaša), Sanda Čorak (Hrvatski Judo savez) i Morana Paliković Gruden (Hrvatski klizački savez).

Zajedno s novim (starim) predsjednikom i četvero dopredsjednika, Vijeće HOO-a činit će još i članica MOO-a, Kolinda Grabar Kitarović, prof. dr. Dragan Primorac (tae-kwon-do), Ivan Veštić (atketika), Ante Baković (odbojka), Damir Knjaz (KIF), Željan Konsuo (vaterpolo), Ivo Goran Munivrana (stolni tenis), Boris Mesarić (rukomet), Miho Glavić (skijanje), Zlatko Taritaš (jedrenje) i Branimir Bašić (veslanje).

Čestitamo g. Anti Bakoviću što se dokazao svojim vođenjem odbojkaškog saveza i na taj način stekao uvjete za ulazak u društvo sportskih veličina i društvenih uglednika koji će, nadamo se, nastaviti uspješno vođenje hrvatskog sporta kao najboljeg promotora hrvatske države.

HOS/Tomislavcity