“Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se ne oholi se. Nije nepristojna, ne traži svoje, ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini.“

U ova teška vremena lijepe vijesti su kao kapljica u moru. Započevši citatom koji smo toliko puta čuli i pročitali, možete naslutiti nastavak priče koja govori o ljubavi i to onoj koja traje već pola stoljeća…  (“Ljubav nikad ne prestaje”)

Ova priča je krenula davno, još 26. siječnja 1970. godine godine kada je Mara, tada rođena Perić (1945.) izrekla svoje sudbonosno “Da” svome Mati Šteki (1943). Ove godine navršilo se punih 50 godina njihovoga zajedničkoga života –  zlatni pir ljubavi, prijateljstva i sklada ovo dvoje ljudi.

Njihov život obilježile mnoge nevolje i nedaće, ali bilo je tu i puno blagoslova i sreće. Najveće blago njihovog života su njihova djeca i to tri sina: Ante, Tomislav i Josip koji je oženjen Valentinom pa je ova ova obitelj bogatija i za još tri nova člana treće generacije, odnosno Marinu i Matinu unučad: Roka, Veroniku i Martu.

Mara i Mate posljednjih 30-ak godina žive u Njemačkoj, a u svoj Mrkodol dolaze sve češće i uvijek zajedno, jer Mate bez Mare “ne postoji” kao ni ona bez njega. Kroz životne oluje koracali su s vjerom i pouzdanjem u Boga te molitvom uz koju je, kako tvrde, sve lakše.

Dugovječnosti njihovoga bračnog života su doprinijeli uzajamno poštovanje i razumijevanje te pozitivan stav i vjera.

Čestitamo im veliki bračni jubilej i neka ih dragi Bog još dugo poživi u zdravlju i zajedništvu!

Ružica Šteko/Tomislavcity